Suolapähkinä-kaurakeksit

1064290.jpg

200g margariinia

2dl sokeria

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

2dl murkattuja suolapähkinöitä

2dl kaurahiutaleita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muut kuivat aineet. Pyöritä teelusikallinen taikinaa kämmenenpohjassa ja laita pallura pellille. Huomaa, että ne paistuessaan leveävät. Paista ne 175 asteessa 15 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä, ne ovat uunista otettaessa vielä pehmeitä joten älä siirrä niitä kuumana.

Poropeukalon kommentit: Eilisen piparkakku äherryksen jälkeen oli mukava tehdä jotain TOSI helppoa. Sain siskolta tämän ohjeen. Vaikka en ole suolapähkinän ystävä niin hullua on helppo huijata joten kokeilin silti. Ihan jännän makuisia keksejä, ei mitenkään makeita. No yllätys yllätys jos on käytetty suolapähkinöitä. Tänään paistoin ja poltin yhden koekeksin. Mutta mitä hyötyä on koepalan paistamisesta jos kuitenkin ensimmäien pellillinen palaa? No se tietää sitä, että pojat saavat traktorihallille ainakin kahvin kanssa topattavaa ku mulla epäonnistuu leivonnaiset ;)

Anoppi oli tehnyt joskus kirpparilöydön jota hyödynnin näiden keksien teossa. Eli tämmöinen mylly millä saa esim. nuo suolapähkinät rouhittua pieneksi. Vanha, pieni, mutta erittäin kätevä.

1064289.jpg