Marianne Cheesecake
(rahkakakku)
 
1052560.jpg
 
200 g suklaakeksejä
50 g voisulaa
2 dl vispikermaa
120 g Fazer Marianne Crush rouhetta
200 g rahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
400 g marjoja
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua

Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush ja rahka. Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt.

Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa. Liota liivatelehdet 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

 
Poropeukalon kommentit: Tein tämän kakun ystäväni Katin kehumana. Ajattelin että teen siitä isänpäiväkakun, on vähän erinlainen kuin normaali ja tavallinen kermakakku. Tapani mukaan en seurannut ohjetta vaan kauppalistaa. Ohjeessa käskettiin laittaa 120g tuota Marianne Crush rouhetta, mutta mä pistin koko 150g paketin. Samoin laitoin koko rahkapurkin 250g. Hyvin irtosi irtoreunat vuoasta. Samoin kakku oli helppo nostaa tarjoilulaitaselle kun vuoan pohjalle laittoi leivinpaperia. Tästä varmasti voi tehdä monenlaisia versioita. Suklaa keksien tilalle voi laittaa tavallisia keksejä ja tehdä vaikka tuon rahka täytteen suklaisemman ja päälle jotain muita marjoja. Jos niitä vadelmia olisin muistanut jättää niin ne ois voinut laittaa sen marjasoseen päälle kokonaisena. Kakku oli todella hyvää ja erinlaista. Minä kun en tykkää kuorrutella kermakakkuja. Kakussa oli ihan reilu keksipohja...kuvassa vain rahakakerma täyte on vähän valunut sen päälle.