Pyöreän tädin pyöreät pullat

Eli tavispullaa

1032941.jpg

(n.54kpl 75-80g pullia)

1l maitoa

100g (2pkt) hiivaa

2 tl suolaa

4dl sokeria

2 rkl kardemummaa

2 kananmunaa

1,7kg vehnäjauhoja

200g margariinia

voiteluun: 2 kananmuna

päälle: raesokeria

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Pyöritä taikinasta tasakokoisia (n.70g) pyöreitä pullia. Anna kohota, voitele kananmunalla ja laita raesokeria päälle. Paista uunin keskitasolla 225C n.10 minuuttia.

Poropeukalon kommentit: Viimeksi tein korvapuusteja samalla ohjeella, mutta ne onnistuivat odotetusti, eli tosi huonosti. Hyviä olivat, mutta niin eri kokoisia. Nyt punnitsin taikinapalat, että ovat suurinpiirtein samankokoisia. Kaikki onnistui ihan jees. Sais olla vaan matalia peltejä pullan teossa enemmän kuin nuo kaksi. Se kolmas uunin pelti on sitten joku kinkun paisto pelti, mutta käytössä silti. Uunin ajastin on aivan yliveto. Kaikki pullat paistoin samalla ajalla, paitsi ensimmäinen pelti oli minuutin enemmän ja ne olivatkin sitten tummempia ja kovempi kuorisia. Vieraitakin kävi ja pullat maistui, mutta oiskohan kardemummaa saanut olla enemmän?