Marjapiirakka

1032342.jpg

3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää
n. 2 dl sulatettua rasvaa
marjoja

Sekoita kuivat aineet. Lisää piimä. Sekoita. Lisää rasva. Sekoita. Älä vatkaa ettei taikina sitkisty. Kaada taikina uunipellille ja laita marjoja päälle oman mielesi mukaan. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 20-25 minuuttia.

Poropeukalon kommentit: Tähän ohjeeseen saa varmasti lisätä nestettä joko rasvan tai piimän muodossa lisää. Ei tahtonut taikina ojentua pellille ei sitten millään. Vähän ehkä turhan tumma tuli piirakasta, johtuisko että en aivan osannut laskea uudesta uunistani mikä kohta on keskikohta. Mutta hyvää tuli. Varmasti ois voinut vielä päälle lisätä marjojen sekaan vaikka vaniljasokeria.

 

 ja kun alkuun on päässyt niin jatketaan...

Omenapiirakka

1032344.jpg

3 kananmunaa
3,5 dl sokeria
150 g margariiniä
1,5 dl maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
n. 800 g omenoita
kanelia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kiehauta maito ja margariini. Jäähdytä ja lisää vaahtoon. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Kaada taikina uunipellille ja lado päälle omenaviipaleita. Ripottele pinnalle kanelia ja hiukan sokeria. Paista 190 asteessa n. puoli tuntia.

Poropeukalon kommentit: Alkuperäisessä ohjeessa oli 100g rasvaa. Mulla oli sopivasti vielä jäljellä 150g margariiniä joten laitoin kaikki, ainahan se parempaa on kun on rasvaisempaa. Maitoa ja rasvaa en suosittele kiehauttamaan kattilassa, vaan sulata rasva kattilassa ja lisää sinne sitten maito. Kyllä se maito siellä lämpenee. Mulla vaan tahtoo käydä tuon maito+kattila yhdistelmän kansa aina niin että palaa pohjaan ja haisoo pahalle. HUOM!! Käske koira omalle paikalle,  että se ei syö sillä välin kun teet omenapiirakkaa niin sitä sinun mustikkapiirakkaa!!

 

Nyt vaan odotellaan vieraita, kun on pari pellillistä piirakoita pakkasessa