Ruskeat Joulupiparit

1064178.jpg

(Kukkolan piparit-ohje)

4½ dl sokeria
3 munaa
400 g sul. margariinia
1 dl siirappia
2 tl kardemummaa
2 tl neilikkaa
2 tl kanelia
3 tl soodaa
3 dl perunajauhoja
10 dl vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään sul. margariini, siirappi, ja mausteet. Lopuksi lisätään jauhot. Kauli ja ota muotilla pipareita. 200 astetta 8-10 minuuttia. Sain tämän ohjeen omalta äidiltäni ja jatkan perinnettä tehdä piparkakut samalla ohjeella kuin äitini!

Poropeukalon kommentit: Tästä ohjeesta opin jotakin...eli minäkin otan seuraavalla kerralla äitini piparkakku ohjeen ja heitän tämän ohjeen kaivoon. Meillä ei laulettu "kulkuuset, kulkuuset", vaan lähinnä "perkeele, Perkeele"...Taikina oli ohjeesta poiketen vuorokauden jääkaapissa. Se oli aivan liian löysää leivottavaksi. Piti pöydällä vaivata siihen lisää jauhoja. Ensimmäinen pelti totuttuun tapaan paloi (joku on joskus puhunut siitä koekakun paistamisesta). Hammasta purren minä kuitenkin tein piparit koko taikinasta. Ja nämä riittävät meidän joulupipareiksi vallan hyvin. Ensivuonna äiteen ohjeella.

Erityismaininta Katille: Jos sulla on pipareiden leivonta kielto jo loppunut niin ÄLÄ tee niitä ainakaan tällä ohjeella...saat pian elinkautisen leivontakiellon ;)