Vaaleat piparit

1061112.jpg

250

g

voita tai margariiniä 

250

g

sokeria

3

kpl

kananmunia

500

g

vehnäjauhoja (hienoja)

1/2

tl

soodaa

Sokeri ja rasva vaahdotetaan ja siihen lisätään kananmunat yksitellen vatkaten ja lisätään vehnäjauhot ja sooda. Taikina annetaan olla kylmässä vaikka yön yli. Leivotaan piparkakkuja. Paistetaan noin 200 C n.8 -10 minuuttia.

Poropeukalon kommentit: Ensimmäisenä hajosi sähkövatkain,,,mene kauppaan ja osta uusi. Taikina ihan helppo tehdä. Oli tuon mun ostosreissun ajan eli n.3H jääkaapissa ja leivoin samana iltana. Eka pellillinen vähän paloi. Sitten pidin niitä huomattavasti vähemmän aikaa uunissa. Mutta silti ne maistuiavt kuivilta. Joten tein lopuista piparkakuista vähän paksumia, maistuvatkin jollekin. Jotenkin tuosta taikinasta puuttui jotain...vaikka siinä on sokeria noinkin paljon, silti niihin ois kaivannut jotain?

Koirat olivat taas apureina...toinen koemaistoi ilman lupaa keksejä ja toisen päälle melkein tippui pöydältä kaulin päälle...no seurasivat sitten kumpikin oven suulta toimitusta. Nuo purkit ostin viikolla kierrätyskeskuksesta. Ihan kivan näköisiä pikkuleipien säilytyspaikkoja. Mutta miten noihin purkkeihin sais lukon?